dr. Willems

Klinisch immunoloog-allergoloog Huub Willems

Dr. Huub Willems is de spil van de MMC allergie poli. Met allergische klachten u terecht voor een deskundige diagnose en behandelplan. Samen met een kinderarts, een longarts en gespecialiseerde diëtistes ziet dr. Willems volwassenen en kinderen met verschillende allergieën. Bijvoorbeeld seizoensgebonden allergieën als hooikoorts, maar ook mensen met voedsel-, insecten-,medicijn- of beroepsallergieën worden behandeld. De zoektocht naar de oorzaak van de klachten duurt voor mensen met allergische klachten vaak lang. Voor een eerste afspraak bij de allergoloog kunnen deze mensen op de locatie Eindhoven van Máxima Medisch Centrum terecht. De diagnostische onderzoeken worden zoveel mogelijk gecombineerd binnen één afspraak. Binnen een maand hebben patiënten een diagnose en een behandelplan. De behandeling varieert van adviezen over hoe de patiënt contact met het allergeen kan vermijden, tot het innemen van medicijnen, immunotherapie of (voedings-)adviezen.

Dr Willems over allergie:

“De grootste groep patiënten die ik zie, heeft een seizoensgebonden allergie. Denk dan aan bijvoorbeeld hooikoorts”, begint dr. Willems zijn verhaal. “Overgevoeligheid voor berken- en graspollen komt het meeste voor. Maar er zijn ook veel mensen allergisch voor de huisstofmijt.” Naast deze vaak voorkomende allergieën zijn er ook mensen die een voedselallergie hebben of allergisch zijn voor een wespen of bijensteek. “Wat veel mensen niet weten is dat ik ook patiënten behandel met huidafwijkingen zoals galbulten of eczeem. Dat zijn ook allergische reacties. En er zijn natuurlijk mensen die niet tegen een bepaald geneesmiddel kunnen. Antibiotica bijvoorbeeld. Dan moeten we op zoek naar iets wat de patiënt wel kan verdragen.” Hebben mensen het vermoeden dat ze ergens allergisch voor zijn, dan kunnen ze getest worden bij de polikliniek allergologie. “We kennen een aantal testen: de huidprik of plaktest bijvoorbeeld. En natuurlijk de bloedtest. De provocatietest wordt ook nog wel eens gedaan. ” Eén van die behandelingen is immunotherapie of desensibilisatie. Willems: ''Wat we hiermee willen bereiken is dat de patiënt niet meer zo heftig reageert.” Bij immunotherapie worden kleine hoeveelheden van de  allergenen (stoffen waar een patiënt allergisch voor is) toegediend. Bijvoorbeeld een allergie voor graspollen wordt behandeld met dit allergeen zodat het lichaam
hieraan gewend raakt. De allergieklachten nemen af of verdwijnen helemaal. Naast een klinisch immunoloog-allergoloog werken ook nog een kinderarts, longarts en diëtiste in de polikliniek allergologie.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Interne geneeskunde
(040) 888 63 00

Nefrologie
(040) 888 63 00

Ouderengeneeskunde
(040) 888 61 84

Hematologie & oncologie
(040) 888 53 20

Allergologie
(040) 888 55 89

Diabetes
(040) 888 63 00

Oncologie (kanker)
(040) 888 82 20

Endocrinologie
(040) 888 63 00

Dialyse
(040) 888 92 00

Infectieziekten
(040) 888 63 00

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Allergologie: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30u tot 16.30u

Routebeschrijving

Eindhoven
Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven

Veldhoven (geen allergologie)
De Run 4600
5500 MB Veldhoven